"Jalkaklinikalta apu jalka- ja selkäongelmiin"

Jopa 70 %:lla ihmisistä on erityyppisiä jalan virheasentoja, jotka saattavat aiheuttaa vaivoja jaloissa, polvissa, lantiossa, selässä ja hartioissa. Jalan toiminnan muuttuessa tai heikentyessä vaikutukset näkyvät koko kehon toiminnassa. Esimerkiksi ylipaino, ikääntyminen, lisääntynyt rasitus, tapaturma tai huonot jalkineet voivat olla häiriöiden taustalla. Oikeanlaisten jalkineiden käyttö työssä ja vapaa-aikana ovatkin lähtökohtaisesti tärkeimmät asiat tarkistaa.

Yleisimpiä jalkaterän alueen ongelmia ovat jalkapohjan jännekalvon kiputila eli plantaarifaskiitti, vaivaisenluu, vasaravarpaisuus, nivelrikko, korkeakaarisen jalkaterän keskiosan jäykkyys ja erilaiset hermopinteet (esim. Mortonin syndrooma). Säären ja polven alueen kivut ovat yleensä rasitusperäisiä ja syy löytyy useimmiten huonosta jalkaterän tai lantioseudun hallinnasta. Lonkan alueen kivut ovat usein nivelkulumasta tai hermon ärsytyksistä johtuvia. Kuluma lonkassa johtaa liikerajoitukseen ja kävelyn symmetrisyys kärsii. Hermoperäisten lonkkavaivojen taustalla saattaa olla myös alaselän rakenteelliset tekijät tai välilevyn pullistuma.

Fysio-Centerin Jalkaklinikalla fysioterapia aloitetaan alaraaja-analyysilla, jossa alaraajojen asentoa ja toimintaa tutkitaan ongelman selvittämiseksi. Ongelmasta riippuen terapiamenetelmänä voidaan käyttää pehmytkudoskäsittelyä, venyttelyä, ultraääntä, LPG -hoitoa, teippausta, terapeuttista harjoittelua ja yksilöllisiä tukipohjallisia. Tukipohjalliset kestävät aktiivista käyttöä 1-4 vuotta. Fysioterapia on välttämätöntä leikkaushoitoa vaatineen tapaturman tai rasitusvamman jälkeen alaraajojen symmetrisen toiminnan saavuttamiseksi.

Fysio-Center Oulu

Harjapäänkatu 33
90120 OULU

Matkapuh. 0400 356 536

Kartta

Fysio-Center Muhos

Jussilantie 2
91500 MUHOS

Matkapuh. 0400 239 495

Kartta

Fysio-Center Utajärvi

Vanhatie 29
91600 UTAJÄRVI

Puh. 08 542 2541
Matkapuh. 0400 917 218

Kartta